تاریخ انتشار :  24,ژانویه 2017 دسته بندی : :  ازدواج
ازدواج فامیلی

ازدواج فامیلی توصیه نمی شود به چند دلیل:

دلیل اول: بعضی ها می گویند در ازدواج فامیلی دختر و پسر شناخت بیشتری از هم دارند و این شناخت می تواند ازدواج موفقی را رقم زند، این تصور اشتباه است زیرا خیلی از اوقات اخلاق بیرونی خانواده های فامیل را می بینیم و به خلقیات واقعی آنها بدلیل رو در بایستی هایی که هست پی نمی بریم، در خیلی از خانواده ها دیده شده که رفتار دوگانه ای در حضور همدیگر و در پشت سر هم دارند که همین باعث می شود برداشت خلاف واقع از خلقیات و منش آنها حاصل شود. پس فامیل بودن دلیل بر شناخت بهتر نیست.

دلیل دوم: از لحاظ پزشکی ازدواج فامیلی ازدواج پرخطری است، چون احتمال به دنیا آمدن فرزندی با اختلالاتی نظیر بیماریهای قلبی عروقی، عقب ماندگی ذهنی، بیماریهای خونی، بیماریهای متابولیکی، بیماریهای هورمونی، نابینایی و ناشنوایی تا حدود۲۰ درصد است در حالی که این درصد برای کسانی که نسبت فامیلی ندارند و با هم ازدواج می کنند و هیچ بیماری خاصی هم دو طرف ندارند حدود ۳٫۵ درصد می باشد. و اگر نسبت فامیلی درجه ۴ باشد مثلاً نوه خاله با نوه دایی، احتمال به دنیا امدن فرزندی با اختلال ۵ درصد است. پس ازدواج فامیلی که نسبت فامیلی هم خیلی نزدیک باشد مثل دختر عمو پسر عمو یا دختر خاله پسر خاله، احتمال به دنیا آمدن فرزندی با اختلالاتی که ذکر شد بالاست و به نوعی کسی که این احتمال را نادیده می گیرد به نسل آینده خیانت می کند، ممکن است بچه ای به دنیا بیاید که تا آخر عمرش زجر بکشد و این خود خواهی است که به خاطر عشق و علاقه خطرات احتمالی را نادیده بگیریم، پس علم ازدواج فامیلی را توصیه نمی کند. جالب است بدانید ازدواج فامیلی در بیشتر کشورهای پیشرفته دنیا ممنوع است.

دلیل سوم: توصیه معصومین به عدم ازدواج فامیلی، پیامبر اکرم (ص) می فرمایند:«با غریبه ازدواج کنید تا فرزند ضعیف نیاورید».۱ از امام صادق(ع) نیز نقل شده است که فرمود: «با خویشان نزدیک، ازدواج نکنید؛ چرا که فرزند ضعیف، پدید می‌آید».۲

شاید به استناد همین گونه احادیث و نیز توصیه‌های پیشگیرانه پزشکان و متخصّصان ژنتیک است که برخی فقیهان معاصر، ازدواج فامیلی را «مکروه» شمرده و منع کرده‌اند.۳

  1. ۱٫ النّهایه، ابن اثیر، ج۳، ص۱۰۶؛ المَجازات النّبویه، شریف رضی، ص۹۲٫
  2. مسالک الأفهام، شهید ثانی، ج۲، ص۳۸؛ المَحجَّه البَیضاء، فیض کاشانی، ج۳، ص۹۴٫
  3. به عنوان نمونه، رجوع کنید: بهداشت و تنظیم خانواده، تهران: اداره کل بهداشت عمومی و پیشگیری (وزارت بهداشت) ۱۳۷۳، ص۱۲۱ (پاسخ آیه الله ناصر مکارم شیرازی به پرسش دانشکده علوم پزشکی ایلام)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


اخبار
گزارش تصویری


کپی رایت 2017 :: کلیه حقوق متعلق به موسسه خانه مهر نمایندگی انجمن مطالعات خانواده کشور می باشد

طراحی سایت و توسعه : ناوک آسیا