تاریخ انتشار :  24,ژانویه 2017 دسته بندی : :  ازدواج
انواع بلوغ

بلوغ

برای ازدواج یکی از معیارهایی را که باید مدنظر داشت این است که ببینیم طرف مقابل در جنبه های مختلف به بلوغ رسیده است یا نه؟ برای اینکه شریک خوبی برای زندگی باشد باید در موارد زیر به بلوغ رسیده باشد: جنسی، عقلی، اجتماعی، عاطفی، فرهنگی، اخلاقی، اقتصادی.

 

بلوغ جنسی:

بلوغ جنسی عبور از دوران کودکی و ورود به دوران جوانی است، دخترها معمولاً بین ۹ تا ۱۴ سالگی و پسرها بین ۱۱ تا ۱۵ سالگی به بلوغ جنسی می رسند و با بلوغ جنسی هم تغییراتی در جسم و هم در روح و روانشان رخ می دهد، خیلی واضح است که برای ازدواج باید به بلوغ جنسی رسیده باشیم.

بلوغ عقلی:

کسی که به بلوغ عقلی رسیده باشد حس مسئولیت پذیری به وضوح در او دیده می شود، هم نسبت به خودش و هم نسبت به خانواده اش مسئولیت پذیراست، در رفتار و گفتارش انسان پخته ای است، حرف تشنج آمیز نمی زند و …

بلوغ اجتماعی:

گفته شد کسی که به بلوغ عقلی رسیده باشد نسبت به خودش و خانواده اش مسئولیت پذیراست، کسی که به بلوغ اجتماعی رسیده باشد نه تنها نسبت به خودش و خانواده اش بلکه نسبت به جامعه و دنیای پیرامونش بی مسئولیت نیست، برایش اهمیت دارد در جامعه چه می گذرد، به مقررات جامعه احترام می گذارد چون جامعه و پیرامونش برایش ارزش دارد، اهل همکاری و کمک در روابط اجتماعی است و …

بلوغ عاطفی:

کسی که به بلوغ عاطفی رسیده باشد می تواند احساساتش را مدیریت کند، احساساتش را درست ابراز کند و قشنگ به نمایش بگذارد، می تواند به موقع بخندد و به موقع گریه کند، جلوی احساساتش را نمی گیرد ولی آنها را مدیریت می کند، در شرایط بحرانی به هم نمی ریزد، تحمل شنیدن انتقاد را دارد، حس فداکاری و گذشت بالایی دارد و…

بلوغ فرهنگی:

کسی که به بلوغ فرهنگی رسیده باشد مثبت اندیش است، همیشه فکر می کند راه حلی برای مسأله وجود دارد، سرشار از امید به زندگی است، پر از شور و نشاط و امید است، خوب می بیند خوب فکر می کند و خوب تحلیل می کند، مدام دنبال درس گرفتن و عبرت گرفتن از دنیای پیرامون خودش است اما کسی که به بلوغ فرهنگی نرسیده باشد منفی نگر است و مدام غر می زند، همه را زیر سؤال می برد، از همه ایراد می گیرد و …

بلوغ اخلاقی:

مشخصه بارز کسی که از نظر اخلاقی به بلوغ رسیده باشد خوش اخلاقی و بیان زیبا و روی گشاده است، هرگز اهل تمسخر دیگران نیست و …

 

بلوغ اقتصادی:

به بیانی ساده بلوغ اقتصادی همان میل به کار کردن، عرضه کار کردن و توانایی کسب درآمد است. کسی که به بلوغ اقتصادی رسیده باشد هم عرضه کسب درآمد دارد هم بر درآمدش مدیریت می کند. بلوغ اقتصادی را هم دختر باید داشته باشد هم پسر، اگر دختر نداشت هیچ اشکالی ندارد اما اگر پسر نداشته باشد به درد ازدواج نمی خورد. برای خانم ها مدیریت مالی مهم است و برای آقایان کسب درآمد اهمیت بیشتری دارد.

ممکن است طرف همه چیز داشته باشد اما پدرش به او داده، خودش آن چنان غصه کارکردن ندارد، همیشه به پدرش وابسته است، این شخص به بلوغ اقتصادی نرسیده، از طرف دیگر ممکن است پسر از لحاظ مالی آن چنان توانایی نداشته باشد اما مدام در تکاپوست و از کارهای کوچک شروع می کند، مثلاً دانشجوست، کار دانشجویی می کند، تدریس خصوصی انجام می دهد و…

نکته دیگری هم که در بلوغ اقتصادی مهم است ثبات داشتن در کار است، ماندگاری در کار اهمیت بسیاری دارد مثلاً اگر آقا پسر یکی دو ماه است جایی مشغول شده معیار خوبی برای این که بگوییم این شخص به بلوغ اقتصادی رسیده نیست باید صبر کنیم در بازه حداقل شش ماهه وضعیت شغلی او را زیر نظر داشته باشیم.

و نکته سوم که اهمیت خیلی زیادی در زندگی دارد کسی که به بلوغ اقتصادی رسیده باشد در کسب درآمد دنبال کسب مال حلال است و حاضر نمی شود به هیچ وجه رزق و روزی و درآمدش با مال حرام و شبهه ناک آلوده شود.

اعتقاد نداشتن به حلال و حرام مالی از مواردی نیست که فقط در زندگی فردی مرد مؤثر باشد. لقمه ی حرام، خود را در خانواده هم نشان می دهد. امام صادق (علیه السلام) فرمودند: «کسب حرام خود را در فرزندان نشان می دهد». (الکافی / ج۵/ ص۱۲۴)


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


اخبار
گزارش تصویری


کپی رایت 2017 :: کلیه حقوق متعلق به موسسه خانه مهر نمایندگی انجمن مطالعات خانواده کشور می باشد

طراحی سایت و توسعه : ناوک آسیا